7 Filipstads IF:s Ishockeyklubb 5 1 2 2 7

11 november 2022
19:30

Filipstads IF:s Ishockeyklubb

Referat: HC Örnen - Filipstads IF:s Ishockeyklubb

HC Örnen tog en skön seger i sin första match i Mixserien när man tog emot Filipstads IF under fredagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 7-3 i HC Örnens favör.

Redan från start är det HC Örnen som tar kommandot i spelet och där man ofta åker mer skridskor än motståndarna. I och med detta drar också Filipstad på sig en utvisning, varav HC Örnen förvaltar kommande powerplay på bästa sätt när Hampus Lindén sätter 1-0 efter endast 3 minuter spelade av den första perioden. Efter detta fortsätter HC Örnen att trycka på och får återigen utdelning när Jonathan Pettersson sätter 2-0 efter 06:42 och HC Örnen har fått en mycket bra start på matchen. Även 2-0 målet görs i powerplay, en spelform där HC Örnen är väldigt lyckade i under matchens gång. Innan perioden tar slut hinner Filipstad att reducera till 2-1 då man gör mål men cirka 4 minuter kvar av den första perioden.

Den andra perioden fortsätter likt den första där HC Örnen har kommandot och för det mesta av spelet. Efter halva perioden ger detta utdelning igen när Hampus Lindén gör sitt andra mål för kvällen och utökar HC Örnens ledning till 3-1 efter en mycket fin dragning framför mål. Det är inte bara i powerplay som HC Örnen gör mål denna afton utan 4-1 målet signerat Daniel Strindlund kommer i spel med en man mindre på banan där Axel Gisslén och Daniel Strindlund lyckas komma till en 2 mot 1 situation som man förvaltar på bästa sätt. I likhet med den första perioden reducerar även här Filipstad i slutskedet av perioden när man gör 4-2 med mindre än en minut kvar att spela av den andra perioden.

I den tredje perioden drar HC Örnen snabbt ifrån målmässigt när man gör både 5-2 och 6-2 med endast 4 minuter spelade av perioden, målen görs av William Möttus och Jimmy Cronarp. Efter detta kontrollerar HC Örnen spelet på ett bra sätt och de tre poängen är aldrig i fara. Slutresultet skrivs till slut till 7-3 till HC Örnen och tre poäng in på kontot.

Tränare Jonas Strindlund efter segern mot Filipstads IF.
- En bra laginsats ger oss tre poäng idag. Vi var med från start och leder genom hela matchen. Mycket tack vare ett stabilt målvaktsspel och bra special teams. Tre mål framåt i powerplay, ett mål framåt och ett mål bakåt i boxplay. Vill lyfta fram Eric som är stabil i mål, Hampus som gör två mål samt Axel som är inblandad i tre av målen framåt idag.

Denna vecka är HC Örnen spellediga och nästa match är nästa vecka då man ska ta sig till Charlottenberg på fredag den 25/11. Mer info om den matchen kommer så småningom.